Oostende Healing

Marvin Gaye en Mike Butcher in Studio Katy

In 2014 maakte ik de audiodocumentaire Oostende Healing, mijn eerbetoon aan Marvin Gaye ter ere van zijn 75e verjaardag. Inmiddels zijn we 4 jaar verder…

Luister naar Oostende Healing, voorzien van een nieuwe introductie:

Abonneer: SoundCloud / Apple Podcasts/iTunes / Stitcher / RSS

Mijn speciale dank gaat uit naar de volgende personen:

Tom America voor zijn chauffeursdiensten, zijn enthousiasme, algehele betrokkenheid, hulp bij de research en het leggen van connecties naar een stel Bijzondere Zuiderburen.

DirkJan Vos voor zijn betrokkenheid, zijn tips en idee├źn.

En tot slot in willekeurige volgorde: Arthur Praet, Mike Butcher, Michele Cousaert, Pascale Cousaert, Arno Hintjens, Serge Feys, Johan Verstreken, Edouard Dugois, Cyril Prieur, Spinvis, Karin Ramaker, Robert Soomer, Aad van Nieuwkerk, Massimo America, Pieter Hens, Marcel Goedhart en Danny Willems.

Aanvulling 1

Tom America vertelt in audio onder meer over Mercy Mercy Me uitgevoerd door MAM, het langdurige huwelijk met zijn drummachines en ook gaat hij in op de overzichtelijke muziek van Marvin Gaye. Ook leverde Tom mij een video van MAM met een live-uitvoering van Mercy Mercy Me uit het programma Cargo de Nuit uit 1987.

Die cr 78 bezit ik nu 34 jaar. Ooit zelf in Amsterdam gaan kopen na eerst weken in de folder geloerd te hebben. Het programmeer toestelletje dat erbij hoort kocht ik in ’82 in Berlijn toen we daar een paar weken speelden. Dat bewaarde ik altijd in m’n baskoffer. En die bas die werd dus weer gestolen, ooit, met dat unitje erin. Nooit meer een andere kunnen vinden dus te programmeren is hij niet meer. Hedentendage natuurlijk geen probleem, immers we sampelen gewoon de sounds en monteren die in onze tracks. Makkelijk. Grappige roffels trouwens.

Tom America

Aanvulling 2

Tom America (L), Mike Butcher (M), Marco Raaphorst (R)

In 2014 in Brussel in Studio l’Equipe vond het interview met Mike Butcher plaats. Tom America nam aan het begin van het gesprek met Mike een paar korte video’s op.

“This was Marvin Gaye in front of me”

Mike over het gebruik van de TR-808

“He shouted at me” en verontschuldigde zich

Aanvulling 3

Prins Karel (L), Freddy Cousaert (M), Marvin Gaye (R)

De bekende Vlaamse presentator en parlementslid Johan Verstreken vertelt over de wonderlijke vriendschap tussen Prins Karel en Marvin Gaye. Samen dronken ze weleens tussen de vissers een pintje en maakten ze wandelingen door de duinen. Deze aanvulling publiceerde ik in 2015.

Aanvulling 4

Marco Raaphorst (L), Marco Raaphorst (M), Tom America (R)

Na mijn interview met Arno in 2014 maakte ik een selfie met Arno en Tom. Arno riep in mijn oor: “ik had toch godverdomd een kater jong!”

Het gesprek met Arno vond plaats precies op de plek waar Freddy Cousaert ooit een club met de naam Le Groove had. Dat zit ook in de Oostende Healing audiodocumentaire. Een wonderlijk toeval dus.

Tijdens mijn gesprek met Arno liet ik een paar maal het woord geld vallen. Arno vond dat ik de letter “g” veel te hard uitsprak en besloot mij daarom een lesje Oostends te geven:

Aanvulling 5

Foto’s die ik heb gemaakt tijdens de trips naar Oostende in 2014 zijn verzamelend in de Oostende Healing set op Flickr.

Geef een reactie